Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Érdekességek a boríték világában képes leírás - Boríték.tlap.hu
részletek »

Érdekességek a boríték világában - Boríték.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: boritek.tlap.hu » Érdekességek a boríték világában
Keresés
Találatok száma - 13 db
Zöld Iroda

Zöld Iroda

Az irodák működésének környezeti hatásai kevésbé nyilvánvalóak, mint az ipari és a mezőgazdasági termelésé, de ha figyelembe vesszük az egyre szaporodó (és magasodó) irodaépületeket, illetve az irodai alkalmazottak növekvő létszámát, könnyen belátható, hogy az irodai tevékenység környezeti hatásaival is elengedhetetlen foglalkozni.

Csomagolva többet ér!

Csomagolva többet ér!

Ezt a honlapot azért hoztuk létre, hogy sajátos lehetőségeivel segítsen az ipari csomagolás területén teljesített küldetésünkben, új, minőségi megoldások megismertetésében, bevezetésében és elterjesztésében. Reméljük, hogy a látogatásra fordított idő nem bizonyul elfecséreltnek, hanem a honlap használatával gyakorlati segítséghez jutnak munkájukhoz. Türelmüket és megtisztelő figyelmüket előre is köszönjük.

Papírbeton

Papírbeton

Költségkímélő ház építésére több lehetőség is kínálkozik, attól függően, hogy a környezet milyen anyagokat nyújt. Építőanyagként általában a kő, föld, kavics, fa, szalma, és persze a papír valamilyen keveréke szolgálhat. Papír? Elsőre talán nevetségesnek tűnhet a papírház ötlete. A három kismalacról szóló példamesében a nagy gonosz farkas könnyedén elfújta a malacok házát, pedig az nem is papírból készült. Hogy is állta volna ki egy papírház a támadásokat?

Papírcsipesz

Papírcsipesz

A promócionális papírcsipesz valószínűleg az egyik legköltséghatékonyabb eszköz a cég image-ének építésére, a hosszú távú pozitív benyomás kialakítására, kereskedelmi levelek, direkt mail kampányok, napi levelezések és új termékbevezetések támogatására. Nagyon hasznos lehet kiállítások és konferenciák kísérőjeként is. A mindennapi postai küldemények áradatában kifejezetten fontos szerep jut az átütő, első benyomásnak. A tapasztalat azt mutatja, hogy az első másodpercek létfontosságúak a dokumentum további sorsát illetően - elolvassák, vagy félredobják?! - Ez volt a beszédes papírcsipeszek megalkotásának alapgondolata.

Bútort kartonpapírból?

Bútort kartonpapírból?

A Karton-Art Design Kft. pályázata négy nyertesének komplett ÖKO-terem berendezést adott át kartonbútorokból . Cégünk egymillió Ft-os adományával támogatni kívánta a környezettudatos gondolkodás térnyerését már gyermekkorban. Szanyi Dezső történelemtanár úr, a nyertes Zrínyi Miklós Általános Iskola tanárának véleménye: 'Tanulóink hangos tetszésnyilvánításokkal fogadták és nagy örömmel használják új bútoraikat. A vastag lexikonok súlya meg sem kottyan a Karton Art Design szekrénysornak!' A nagy érdeklődésre való tekintettel a jövőben is lehetővé tesszük, hogy az Ökoiskolák kedvezményes feltételekkel juthassanak hozzá környezetkímélő bútorainkhoz.

Ablakos boríték

Ablakos boríték

Az ablakos boríték kis mértékben celofánt tartalmaz. Ezt a papír újrafelhasználása során mint szennyeződést eltávolítják. Ugyanígy eltávolításra kerül a tűzőkapocs, gémkapocs. Szelektíven gyűjthető, papír gyűjtőbe való az ablakos boríték. A celofán annyira vékony, hulladékgyűjtés szempontjából elhanyagolható, hogy tépőszilárdsága is kisebb, mint magának a boríték papír anyagának a tépőszilárdsága. Az ablakos boríténak e műanyag -celofán- része, a feldolgozása során, eltávolítás után nem kerül újrahasznosításra.

Boríték leírása, egyedi boríték készítés

Boríték leírása, egyedi boríték készítés

A borítékok nyomása, illetve a borítékok nyomtatása szinte ugyan azzal a technikával készül mint bármely más nyomdaipari termék, eltekintve attól, hogy a borítékok kinyomtatását követően, hajtogatási fázis is van, hogy betudja tölteni funkcióját. Magán megrendeléseket is teljesítenek már, mely szólhat egyetlen egy darab boríték elkészítéséről, de akár tízezer darabról is. Az egyedi borítékokkal való rendelkezés, mint magánemberként, mint egy magánvállalkozás tulajdonosaként, hamar igen pozitív benyomás kialakítását teszi lehetővé. Egy boríték készülhet ugyan úgy digitális nyomtatással, de a hagyományos ofszetnyomással is. Természetesen különféle színekben készítethetünk illetve bármilyen figurát, fotót megjeleníttethetünk rajta. Az ilyen egyedi borítékok előállítási árának alakulása függ, hogy milyen extra feltételeknek kell teljesülniük a boríték elkészítése során, illetve, hogy milyen mennyiségben szeretnénk megrendelni. Arra is figyelnünk kell, hogy általában az ilyen nyomdai szolgáltatásokat vállaló cégek, társulások, ha egyáltalán feltüntetik áraikat, akkor azok vagy tájékoztató jellegűek szoktak lenni, vagy pedig még az árak csupán a nyomtatásra kész anyagra vonatkoznak, vagyis a boríték megszerkesztése, ha ezen szolgáltatásukat igénybe vesszük, még az árát nem tartalmazza.

A két boríték paradoxona

A két boríték paradoxona

Azt hiszem, 20 éves koromban pontosan érettem volna azt, amit most csak kapiskálok. Rendkívül érdekes cikket olvastam egy logikai és valószínűségelméleti paradoxonról, amelyről érdekes módon korábban nem is hallottam. A paradoxon lényege a következő. Két boríték közt választhatunk, tudva, hogy az egyikben kétszer akkora összeg van, mint a másikban. Amikor választottunk, megnézzük, mennyi a pénz a választottban (mondjuk 10 $). Ezután dönthetünk, hogy megtartjuk-e ezt, vagy mégis a másikat kérjük. Mivel azonos az esélye annak, hogy a másikban a fele, illetve annak, hogy a kétszerese van, így átlagosan a várható összeg: 5 + 20 osztva 2-vel, azaz 12,5 - ami több a 10-nél. Tehát valószínűbb, hogy a cserével nyerünk, semmint az, hogy veszítünk vele. A csere az összegtől függetlenül kedvezőnek mutatkozik, voltaképp akár azelőtt dönthetünk úgy, hogy cserélünk, mielőtt kinyitnánk az első borítékot. Sőt, már azelőtt tudjuk, hogy cserélni fogunk, mielőtt még egyáltalán választottunk volna! Ez szögesen ellentmond annak a szintén nyilvánvaló feltételezésnek, hogy a két boríték elvben egyenlő esélyű.

Boríték címező komponens készítése

Boríték címező komponens készítése

Készítünk egy komponenst, amely segítségével borítékokat címezhetünk meg. A címzés során természetesen megadható a feladó és a címzett neve és adatai. Megadhatjuk továbbá a használni kívánt boríték nagyságát. A feliratok igazítását és tördelését a komponens végzi el. Minden egyes felirathoz külön betűtípust használhatunk.

Hirdetés
Merített papír

Merített papír

Valódi, kézzel merített papírtermékek. Egyedi borítékok gyártása, minden alkalomra. Válogasson kedvére akár üres kézzel merített papírjaink között is (antik hatású, fehér, barna) Látogasson el weboldalunkra és ismerje meg merített papírtermékeinket. Webáruházunkban egész évben kedvezményes postaköltséggel rendelhet.

Régi bortékok

Régi bortékok

A régi futott leveleket nézegetve nagyon tetszettek a magukban is változatos és érdekes borítékok: erős, időtálló papír, majdnem mind nyomtatott vagy selyempapír béléssel. A bélyeg- és képeslapcsere miatt elég sok levelet küldünk mostanában, és nem tetszettek a papírboltban kapható borítékok. Elegáns borítékot béléssel nagyon nehéz kifogni, és ha van is, nagyon drága (100 forintos nagyságrend). Ezért elkezdtem keresni a levelezésre, bélyegküldésre ideális borítékot :)

A boríték története

A boríték története

A babilóniak a 'boríték'-ot már ismerték Krisztus előtt a 2. század kezdetén. Ezt igazolja, hogy az ásatások során találtak olyan égetett agyagtáblákat, amelyeket a levéltitkok megvédése érdekében, még egy vékony agyagréteggel beburkoltak. Ezt a 'boríték'-ot, amely a mellékelt agyagtáblával az égetésnél saját magával nem égett össze, a címzett a levél kivételéhez könnyedén széttörhette. Papirusztekercseket használtak már az ókori Egyiptomban, amelyek írásra és festésre is alkalmasak voltak. Ezen anyagokból, mint például papirusz, pergamen, papiros, készült lapokat, íveket később feltekerték, majd már össze is hajtották, (akár mai boríték alakhoz hasonlóan), oly módon, hogy az írás belül volt, majd átkötötték egy zsinórral és lepecsételték viasszal, vagy éppen ostyával leragasztották.

Szitanyomás - Millernyomda

Szitanyomás - Millernyomda

Valami egyedit és kreatívat szeretnél alkotni, amivel könnyen meglepheted gyermeked, párod, szüleid, vagy bárkit? Az egyik legjobb megoldás erre az ún. szitanyomás, amely talán a legtökéletesebb módszer egyéni ajándékok kivitelezéséhez! Ha részletesebb információt kívánsz kapni a szitanyomás és pólónyomás folyamatáról kérlek tekintsd meg weboldalunkat! - Borítékokra, meghívókra, és névjegykártyákra egyaránt vállalunk szitanyomást!

Tuti menü